Integraal onderhoud

De laatste jaren is de aannemerij betreft de groenvoorziening flink verandert. Het komt steeds minder voor dat werkzaamheden zoals maaien, onderhoud beplantingsvakken, snoeien bomen en onderhoud van verhardingen apart aanbesteed worden binnen een overheidsinstantie. De trend is om werkzaamheden met betrekking tot groen ‘integraal’ aan te besteden. Dit betekent dat vrijwel alle werkzaamheden bij de aannemer worden weggezet.

Het voordeel hiervan is dat een aannemer effectiever kan werken voor de opdrachtgever, doordat het werkzaamheden kan combineren. Daarnaast wordt de opdrachtgever ‘ontzorgt’ doordat er maar één aanspreekpunt is voor het gehele beheer van de openbare ruimte. Het nadeel is dat er van een aannemer een bepaalde capaciteit wordt verlangt om op grote schaal, veel verschillende werkzaamheden uit te voeren.

Groenvoorziening Vogels is al langere tijd goed ingericht op dit soort integrale contracten, door een uitgebreid en gevarieerd ‘jong’ machinepark in eigen beheer en goed opgeleid personeel. Daarnaast heeft het door de goede samenwerking met WSD-Groep uit Boxtel extra capaciteit om het ‘handjeswerk’ uit te voeren.

Sfeerimpressie

Neem gerust contact op met ons