Prairiebeplanting

Lageschaar Vaste Planten is zo’n 25 jaar geleden begonnen met het samenstellen van vaste planten op bloeitijd, hoogte, kleur, wel/niet wintergroen en winterhardheid. Door deze resultaten zijn er verschillende vaste planten combinaties verkrijgbaar die het hele jaar door sierwaarde vertonen. Doordat binnen dit systeem de mengsels in een bepaald lava gesteente worden geplant, is het een onderhoudsvriendelijke en sierlijke vulling van plantenborders.

Prairiebeplanting is geschikt voor tuinen, maar heeft zich ook al bewezen voor borders in het openbaar groen. De aanlegkosten zijn hoger dan reguliere beplantingsvakken, maar de onderhoudsdruk met betrekking tot onkruid en snoeien zijn beduidend lagen, waardoor de toepassing van prairiebeplanting zich in de loop van de jaren uitbetaald en dus een besparing zal opleveren.

Groenvoorziening Vogels is als partner aangewezen om de aanleg van prairiebeplanting te realiseren. Het is specialistisch werk wat, wanneer het op de juiste manier wordt uitgevoerd, garantie biedt voor een bloeiend kleurrijk resultaat. Echter bij een verkeerde toepassing en uitvoering levert het niet het gewenste resultaat op.

Bent u geïnteresseerd in het prairie-concept neem dan gerust contact op voor meer informatie en kijk eens naar de referenties voor een impressie.

Sfeerimpressie

Neem gerust contact op met ons