Inrichting buitenruimte ASML Kempenbaan, Veldhoven


In opdracht van hightechbedrijf ASML heeft Groenvoorziening Vogels de inrichting verzorgd voor de buitenruimte langs de Kempenbaan in Veldhoven. In samenwerking met gemeente Veldhoven heeft ASML een plan opgesteld om dit circa 500 meter lange park landschappelijk in te richten. De herinrichting van deze groene zone maakt onderdeel uit van het Masterplan Kempenbaan. Aan de hand van dit plan wordt de gehele Kempenbaan gerenoveerd en van een nieuw uiterlijk voorzien.

De parkzone is recht voor de gebouwen van ASML aangelegd en is voor medewerkers van het bedrijf een perfecte uitvalsbasis om tijdens de lunchpauze een ontspannen wandeling te maken in de groene omgeving. Het park heeft door de samenstelling een natuurlijk karakter gekregen dankzij de diverse glooiingen, waterpoelen, bruggen, slingerende asfaltpaden en de vele beplantingen. Kenmerkend voor de parkzone is het vele water wat op elke plek in het park terugkeerd. Opvallend is ook de natuurlijke grondkering gemaakt van boomstammen van nederlands hardhout om hoogteverschillen te accentueren. Grote bestaande bomen zijn bespaard gebleven en aangevuld met diverse nieuwe boomgroepen, waardoor het park direct volgroeid aanvoeld.

Eind 2013 zijn, met het plaatsen van enkele parkbanken, de laatste werkzaamheden uitgevoerd. Groenvoorziening Vogels en haar medewerkers kunnen met recht terug kijken op een erg geslaagd project met een prachtig eindresultaat. Het feit dat dagelijks vele mensen gebruik maken van het park is voor ons dan ook veel waard.